Spørgsmål og svar

At passe godt på dine tænder er en vigtig del af din generelle sundhed, og derfor har vi samlet svar på nogle af de mest almindelige spørgsmål, vi modtager fra vores patienter.

Hvis du ikke finder svar på dit spørgsmål her, skal du endelig ikke tøve med at kontakte os. 

thomas og patient

Paradentose 

De mest almindelige symptomer er rødt og ømt tandkød. Oftest vil man opleve at en normal tandbørstning nemt kan bløde, og vil sikkert opleve en dårlig smag i munden. Hvis du ikke bliver behandlet og går med symptomer i lang tid, kan tænderne føles løse. Du kan få fornemmelsen af isninger i tænderne, da paradentose også kan blotte dine tandhalse, da knoglen langsomt forsvinder og tandkødet trækker sig tilbage.

Paradentose opstår på grund af en ophobning af bakterieplak langs tandkødet. Hvis man ikke søger for et regelmæssigt tjek af dine tænder, kan der dannes tandsten som øger irritation af tandkødet. Derudover er rygning, dårlig kost og genetik faktorer som påvirker udviklingen af paradentose.

Behandlingen af paradentose afhænger af tilstanden. Vi fjerner plak og tandsten fra tandoverflader og dermed fjerner bakterieophobninger. I mere alvorlige tilfælde kan tandkøbsbetændelsen have resulteret i en knogleskade eller dybe tandkødslommer, hvor et kirurgisk indgreb kan blive nødvendigt. Efter en paradentose behandling vil vi anbefale hyppigere tandlægebesøg for at overvåge tilstanden og sikre at infektionen er under kontrol.

Du kan sørge for optimere din mundhygiejne og sørge for at dine tænder er sunde og rene. Børst dine tænder grundigt, brug tandtråd, udskift din tandbørste regelmæssigt og husk at gå til tandlæge. Hvis du er ryger, er det vigtigt, at du stopper med at ryge.

Paradentose er en udbredt folkesygdom og rammer 40% af befolkningen i Danmark. Paradentose kan ramme alle, da det handler om betændelsestilstand. Sygdommen kan være arvelig, hvis en af dine forældre har været ramt, så er risikoen for at du udvikler paradentose større.

Hvad koster paradentosebehandling?

Når det kommer til prisen for en paradentosebehandling, kan det variere afhængigt af omfanget af paradentosen, hvor dybt det har spredt sig og antallet af nødvendige behandlingssessioner.

Det ligger i pris fra 2000 kr til 4500 kr.

Det er afgørende at rense paradentose i dybden for at fjerne bakterier og infektioner fra tandkødslommerne og genoprette sundheden i tandkødet og det underliggende væv. Cirka 40% af den voksne danske befolkning har paradentose.

Planlæg din konsultation